Blog Geocaching Romania

Vânătoarea la Iași e mai arzătoare în noiembrie

Unii dintre voi poate-și amintesc faptul că anul trecut, la Iași, am avut un weekend extins plin de evenimente, distracții și cutii. Colega noastră @kathyusha a și scris un articol despre asta aici.

Ei bine, deși nu a fost o continuare a evenimentului de anul trecut, am reușit cumva să facem un weekend plin de aventuri și în acest an. De data asta nu a fost la final de noiembrie, ci s-a întâmplat cam pe la jumătatea lunii.

De fapt nu aveam nimic planificat, totul a fost făcut dintr-un impuls de moment. De aceea nu am apucat să anunț mai devreme evenimentele, căci nu avem nici eu habar că vor avea loc. Nici nu știam că voi fi în Iași în acest weekend.

Dar aveam o dorință de a organiza un GIFF la Iași. Și de vreun an îmi doream să reparăm și să mărim traseul de cutiuțe de la Uricani. Și tot mi s-a spus că se dorește un nou Workshop T5. Și uite că așa, pe nepregătite, imediat ce am aflat că sunt în Iași între 12 și 14 noiembrie am făcut listing-urile și am trimis la publicat evenimentele. Nu vă mai explic ce repede tastam ca să nu treacă miezul nopții și să pierd fereastra de 14 zile pentru a le trimite spre review.

Dar am reușit.. am găsit locație pentru a face proiecția video la GIFF, am pus pe hârtie un plan pentru Workshop T5 și am mai condimentat weekendul și cu un [Foc la Butoi] ca să fie pachetul complet!

Poate mi-am propus cam multe pentru un timp atât de scurt, timp care oricum era destinat rezolvării altor treburi, dar în cele din urmă am reușit să duc planul la capăt și cred și sper că a ieșit un weekend memorabil.

Vineri, 12 Noiembrie – GIFF 2021, Iași, RO ( GC9HWPD )

Pentru că făcusem planul de pe o zi pe alta, am avut emoții că nu vom fi acceptați ca Eveniment Oficial. Am crezut că e poate prea târziu ca să aplic. Dar după câteva zile am primit pe e-mail materialul video și am răsuflat ușurat! Da! aveam GIFF la Iași! Yuhuu! Să mă scuzați, dar sunt un pic mândru să fi avut singurul event GIFF oficial din toată zona asta a Europei.

Evenimentul, primul de acest gen la Iași, a fost un real succes zic eu. Pe mine m-a umplut de energie cum n-am mai avut de mult. Dar vă las să citiți părerile participanților în jurnalele lăsate de aceștia: https://coord.info/GC9HWPD.

Dacă nu știți ce e un eveniment GIFF, vă invit să citiți despre asta pe site-ul Festivalului Internațional de Filme despre Geocaching. (Geocaching International Film Festival). Pe scurt ne adunăm și ne uităm la scurt metraje făcute de geocacheri despre geocaching. La final votăm unul din cele 17 clipuri finaliste și primim un suvenir pentru participarea la eveniment.

Sâmbătă, 13 Noiembrie – Încălzi-v-aș Noaptea! [Foc la Butoi] (GC9HXWC)

O tradiție pe care am început-o anul trecut cu ocazia IS.20 (GC8Z0G0) și am continuat-o cu vreo două alte evenimente următoare, nu se putea să nu revină și în acest noiembrie. Mai ales că era și timpul să se reactiveze Night-Cache-ul din apropiere (GC9366R)! Seara asta era ocazia perfectă să-l găsească și cei care nu au apucat să o facă în sezonul anterior.

A ieșit o seară faină de tot! Am avut desigur [Foc la Butoi], am făcut cartofi în jar, am mâncat plăcinte, am rezolvat mistere cu pixul pe hârtie, am căutat cutii noaptea prin pădure, am băut ciocolată caldă și alte bunătăți! Mulțumesc domnișoarei florina18 pentru că a venit mai devreme de ora stabilită și a ajutat la organizare inclusiv la tăiat lemne (și nu vorbesc de câteva crenguțe… nu, chiar a tăiat lemne!). Evident, mulțumesc tuturor participanților pentru bucatele aduse și pentru succesul acestui eveniment.

Mai multe vă invit să citiți în jurnalele lor: https://coord.info/GC9HXWC

Duminică, 14 noiembrie – T5 Workshop (GC9HXZQ) & CITO (GC9HXYX)

Duminică a fost cea mai plină zi! Am stat în pădure de la primele ore ale dimineții, până a picat noaptea peste noi!

Unii au fost mai timpurii și “au prins creanga care trebuie” pentru FTF…

… alții au mai întârziat dar au prins FTF-uri pe la sol și au găsit cutiile vechi…

Dar cred că toți cei care au participat în această zi au avut parte de o zi distractivă. Toți cei care au dorit să o facă au apucat să se cațere un pic și sper că au mai învățat ceva. Dacă nu, măcar au avut ocazia să-și amintească tehnicile învățate în edițiile anterioare de workshop.

Mai multe despre eveniment, ai ghicit, puteți citi în jurnalele participanților: https://coord.info/GC9HXZQ

Toate ca toate dar un lucru e sigur: pădurea Uricani arată genial toamna! E o reală plăcere să te plimbi pe aici. E atât de frumos, atât de liniște… Ore întregi de singurătate în pădure… ai timp să meditezi…

Nici nu contează ce probleme te macină, o plimbare prin pădure te va calma și-ți va da o stare de bine cu greu atinsă altfel.

Am avut sentimentul ăsta anul trecut când am venit aici prima oară. Oprisem în drumul meu pe centura orașului cu gândul că pot face o pauză cât să găsesc o cutie… hai, maxim două. Dar atât de îmbietoare era pădurea încât nu am putut să rezist din a face tot traseul, pe jos, mers calm și cu o relaxare pe care nu o am mai avut-o de mult timp.

De atunci mi-am zis că e musai să facem un eveniment aici cândva și să dăm o nouă viață cutiilor din zonă. Și cred eu că am reușit. Cu deosebită plăcere vă invit acum să vizitați pădurea. Oaza asta e atât de aproape de oraș, dar în același timp departe de agitația și nebunia sa.

Dacă aveți drum prin Iași toamna asta, pădurea Uricani și micul trail de cutii de aici ar trebui să fie, cu siguranță, pe lista voastră de lucruri de făcut. Aveți la dispoziție o varietate de cutii în ceea ce privește dimensiunea, dificultatea, terenul și tipul de cache. Cum să ratezi așa ceva?

După ce termini prin Uricani, vezi că și orașul ascunde multe nestemate! Hai la Iași! Nu vei regreta!

Leave a Reply