Blog Geocaching Romania

0202-2020 – Pentru prima dată în 909 ani…

Duminica aceasta a fost o zi foarte specială. Nu, pe bune! Au trecut 909 ani de la ultima oară când a avut loc un palindrom al datei la nivel GLOBAL, mai exact pe 11.11.1111! Îmi amintesc foarte bine ziua aceea fiindcă eram răcit…

A! Dacă vă plac numerele și coincidențele, bine de știut e că ziua de ieri a fost și a 33-a zi din an, cu încă 333 de zile rămase… Ce mai! PalindroMANIA!

Ei bine, noi, la Iași, am sărbătorit foarte frumos palindromul acesta cu un eveniment micuț alături de oameni dragi! Iar geocaching.com ne-a răsplătit cu încă un suvenir pentru profilul nostru.

Desigur, ca orice alt suvenir de acest gen, e de ajuns să fi găsit orice geocache ieri, nu musai un event, dar eu mereu încerc să găzduiesc evenimente cu ocazia acestor date speciale.

În cazul acesta, evenimentul a fost la Iași și ca să plusăm palindromul, l-am făcut și la ora 20:20. Pentru că așa facem noi treaba la Iași, pe bune!
Am avut deosebita onoare să-i am ca participanți pe geo2cat, explo și zoliasi cărora vreau să le mulțumesc încă o dată! Ne-am distrat copios până s-a închis localul. Dar nu vă spun mai multe fiindcă, dacă lucrurile merg cum trebuie, probabil veți afla în viitorul apropiat despre tot ce s-a petrecut mai exact aseară (no spoilers).

Dacă ați pierdut palindromul acesta, următorul e abia peste 101 ani pe 12122121. Vorbim, desigur, despre palindrom la nivel global, adică indiferent cum scrii data, regula se respectă. Știți că unele țări scriu ZZ / LL /AAAA, altele LL / ZZ / AAAA dar chiar și AAAA / LL / ZZ .

Dar mai sunt, desigur, la nivel local și alte date care să respecte acest format… Dar fiind locale, sunt slabe șanse să fie la fel de mediatizate.

Cât despre suveniruri, ne mai așteaptă unul la finalul lunii (și poate alte surprize), căci da, acest an aniversar mai e și bisect! Voi v-ați planificat ziua de 29 februarie? Aveți la dispoziție câteva variante: se anunță eveniment la Iași (GC8JX93), primul eveniment al colegului nostru Explo, dar de asemenea avem și un CITO la București (GC8JKHM)! Sună tentant? Ce mai aștepți? Anunță-ți prezența!

Sau ambele sunt prea departe de tine? Atunci ce-ar fi să găzduiești chiar tu un eveniment pe 29? Mai ai timp până pe 15 februarie să te hotărăști și să trimiți propriul eveniment spre publicare! Hai, curaj!

Până data viitoare, eu vă salut cu drag!

3 Responses

  1. Pingback : 2202 2022 TWO’s Day | Geocaching România

  2. Ai perfectă dreptate. Nici nu m-am gândit la asta atunci.

    Mă bătea un gând sa fac evenimentul de la 02:02 până la 20:20, dar apoi am rămas cu 20:20 🙂

Leave a Reply