Blog Geocaching Romania

Sărbătorim Comunitatea – 20 de ani de Geocaching!

Pe parcursul acestui an, cu ocazia frumoasei aniversări de 20 de ani de când s-a născut geocachingul, au loc o mulțime de lucruri frumoase și evenimente palpitante pentru comunitatea de geocaching.

Avem desigur multiple ocazii de a participa la MEGA și GIGA event-uri care au loc peste tot prin lume dar mai mult decât atât, cei de la groundspeak au decis să readucă la viață un tip de geocache ce nu s-a mai văzut de 10 ani: The Lost and Found Event Type.

La aniversarea a 10 ani de geocaching a fost introdus acest nou tip de eveniment și cei care erau în joc pe atunci au avut ocazia de a găzdui și de participa la unul (sau mai multe), câștigând astfel un nou TIP de cache pentru statisticile personale…

La finalul lui 2019 Groundspeak anunța că jucătorii pot aplica pentru oportunitatea de a găzdui din nou astfel de evenimente dar și că acum ele au un aspect nou și o nouă denumire – vechiul Lost and Found Event este acum:

Community Celebration Event 
(Eveniment de Celebrare a Comunității)

Mie mi se pare genial. Atât ideea evenimentului cât mai ales denumirea găsită pentru că, într-adevăr, comunitatea trebuie sărbătorită. Una din cele mai importante aspecte ale acestui joc sunt prieteniile legate, evenimentele la care intri în contact cu jucătorii, sau altfel spus, COMUNITATEA! Cine n-a găzduit încă un eveniment, ar fi cazul să o facă!

Începând cu ianuarie 2020 au început să fie alocate aceste evenimente, conform regulamentului, câte 2020 de evenimente pe lună, alocate aleator celor care s-au înscris. 

Condițiile de a aplica pentru a primi un astfel de eveniment sunt mai mult decât decente, aș spune eu:

  • Trebuie să fi participat la măcar 2 evenimente în ultimii 3 ani (între 2 decembrie 2, 2016 și 2 decembrie 2019) și 
  • Trebuie să fi găsit măcar un cache în ultimele 6 luni (între 2 iunie 2019 și 2 decembrie 2019). 

Da, din păcate, regulile sunt limitate la perioadele de timp până în Decembrie 2019, deci elimină toți jucătorii noi care nu au avut ocazia să participe la evenimente, dar toți cei activi (sau cu vechime în joc) pot aplica fără nicio problemă. 

Dacă te afli în această categorie, mai ai timp să aplici până pe 3 iunie 2020 și dacă ești selectat, ai ocazia să găzduiești și tu propriul eveniment de Sărbătorire a Comunității.

O parte din jucătorii din România au primit deja un asemenea eveniment, alții probabil vor primi pe parcursul anului (cum am menționat, evenimentele sunt atribuite câte 2020 în fiecare lună, ca să se evite aglomerarea calendarului). Fiți cu ochii pe hartă, ca să vedeți la care puteți participa!

Bineînțeles, există anumite reguli pentru a găzdui un asemenea eveniment:

  • Evenimentul trebuie să aibă loc între 2 mai și 31 Decembrie 2020;
  • Trebuie să aibă o durată de minim două ore;
  • Nu are voie să fie mai aproape de 40 km față de un MEGA sau GIGA Event și la o dată mai aproape de două zile înainte de acel eveniment sau la o zi după;
  • Fiecare jucător are dreptul să găzduiască doar un astfel de eveniment;
  • Trebuie să respecte toate celelalte reguli ale clasicelor evenimente de geocaching.

Ca să rezumăm…
Pe lângă cele aproape 50 de MEGA / GIGA evenimente ce se pregătesc, pe lângă marea petrecere din Seattle de la HQ, GPS Maze Event, șansa de a loga un Locationless Cache și Ape Cache, acum mai avem posibil și vreo 20200 de Evenimente de Celebrare a Comunității!

Altfel spus, teoretic, anul acesta ai ocazia de a găsi TOATE* tipurile de cache-uri existente

Nu crezi că este timpul să planifici zilele de concediu? 

*Ok, mai puțin Geocaching Block Party, căci nu se mai fac…

1 Response

  1. Pingback : 0202-2020 – Pentru prima dată în 909 ani… | Geocaching România

Leave a Reply