Blog Geocaching Romania

Leap Souvenir

Leap Day 2020 – Iași

Nici nu știu cum să încep acest articol, cu începutul poate ați spune mulți dintre voi, însă s-au întâmplat atât de multe la acest eveniment încât le-aș scrie pe toate deodată.

  Totuși, bine ar fi să încep cu începutul, care nicidecum nu este pe data de 29.02.2020. Totul a început pe 02.02.2020 la evenimentul din Iași găzduit de către Radu C, cu ocazia datei simetrice din acest an, eveniment unde am câștigat și un mic suvenir.

  La acest eveniment, cu toții am beneficiat de un scurt training în ceea ce privește organizarea și găzduirea unui eveniment, cale pe care îi mulțumesc lui Radu C în numele tuturor celor prezenți la acel eveniment. Pentru a înțelege și mai bine cum funcționează, la acest mic workshop, am creat un eveniment chiar eu, adică acesta (GC8JX93) care avea să aibă loc pe data de 29.02.2020; o dată nu la fel de rară ca cea a palindromului, dar o dată pe care nu o puteam trece cu vederea fără să o sărbătorim în vreun fel.

  Acum că am făcut introducerea, am ajuns în ziua evenimentului, zi cu emoții pentru mine oarecum, pentru că era primul meu eveniment și singurele mele gânduri care îmi treceau prin cap erau “Ok, adun niște oameni într-un loc pentru ce anume?!” “Oare ce vor zice?!” etc. Tind să cred că sunt absolut normale și firești aceste gânduri așa că le-am tratat ca atare. Își anunțaseră prezența câțiva jucători pe care îi cunoșteam deja, asta m-a făcut să mă simt mai relaxat.

  Am ajuns la coordonatele evenimentului împreună cu geo2cat, la ora 19:40, evenimentul fiind programat la ora 20:00. La scurt timp și-a făcut apariția  Zoliasi, urmat de către Cotosilv.

Exploraptor, Geo2cat, Zoliasi, Cotosilv

  Am mai stat puțin în GZ, am făcut câteva poze, după care ne-am hotărât să pornim “la un suc” într-un local, unde să mai povestim, să mai socializăm.

Abia ce ne pusesem în mișcare, când geo2cat ne atrage atenția că am trecut pe lângă 2 băieți care erau cu bicicletele și aveau deschisă aplicația Geocaching. Ne-am oprit cu toții și am mers lângă ei să îi salutăm. Băieții veniseră la eveniment, însă erau jucători noi, s-au apucat de Geocaching în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, aveau 4 cutii găsite, motiv pentru care nu au înțeles exact ce se întâmpla, nu ne-au recunoscut, nu prea știau cum funcționează evenimentele, însă aici am intervenit noi și le-am explicat în mare cam în ce constă și cum se face, Cotosilv chiar recomandându-le site-ul geocaching-romania.ro pentru a se documenta mai mult să înțeleagă mai bine fenomenul.

Exploraptor, Geo2cat, Zoliasi, Cotosilv, Autismo01

După această întâmplare neașteptată, ne-am continuat drumul spre localul unde aveam să poposim pentru a povesti tot felul de întâmplări și de aventuri de geocaching, am mai împărțit tips&tricks, ne-am cunoscut mai bine și am făcut pactul ca peste 4 ani, să ne revedem cu bine tot la un eveniment, cu aceeași ocazie.

  Ca și organizator al evenimentului, mi-am pus întrebarea “Eu cum obțin suvenirul?”. Pentru că nu voiam să îl obțin în urma evenimentului organizat de mine. Din fericire în apropierea localului unde am stat la povești, era o cutie. Pentru a o găsi a trebuit să intrăm într-un local și să cerem barmanului “o halbă de geocaching“. Zis și făcut! Vânam această cutie de vreo 2 ani, am știut eu de ce o păstrez. Am intrat toți în local, am cerut halba, acel barman știa despre joc, știa de halbă, totul a decurs foarte bine, zis și semnat.

GC4P4MH

Revenind la eveniment, nu am sărbătorit doar Leap Day ci am mai avut un motiv de sărbătoare și anume faptul că Zoliasi cu acest eveniment, a atins numărul de 400 de cutii găsite, ocazie cu care am primit o cinste pe bune din partea lui. Felicitări Zoli și la cât mai multe!

Noroc! Pentru Leap Day 2020 si pentru Zoliasi.

  Spre finalul evenimentului, participanții s-au semnat în logbook-ul pe care l-am creat special pentru evenimente. Și aici vreau să îi mulțumesc tot lui Radu C pentru idee. Mi s-a părut foarte tare cum păstrează el amintirile de la fiecare eveniment, în logbook-ul său pentru evenimente. Întotdeauna am mers pe premisa că dacă o idee e bună, trebuie acceptată și implementată. Bine, alții ar spune plagiat, dar îmi asum și acest lucru.

  O mică paranteză: premiul de originalitate pentru semnătură în logbook merge către Zoli. 😊

Cea mai originala semnatura 🙂

În concluzie, primul eveniment pe care l-am găzduit a fost unul foarte reușit, mulțumesc încă o dată tuturor participanților și cu siguranță ne mai revedem și la alte evenimente pentru că vorba aia, începutul este mai greu.

Vă mulțumesc, să ne revedem cu bine.

P.S. Voi cum ați sărbătorit Leap Day?!

3 Responses

  1. Felicitări pentru eveniment și pentru primul articol pe blog!
    Mă bucur să văd că vremea a ținut cu voi (știi că vorbeam luna trecută despre intemperii și GZ).

    Fain tare că ați dat peste jucători noi. Nu mi-e clar din articol, au venit cu voi și au stat până la final, sau doar la GZ?

    De multe ori aleg să port la vedere un TB sau un logo GC, sau chiar să țin la vedere logbook-ul (are un logo pe copertă) ca să fiu ușor recunoscut de ceilalți. Mai ales când faci evenimente în locuri în care nu ai mai fost niciodată și nu cunoști comunitatea locală.

Leave a Reply