Geocaching în izolare
Salutare dragi colegi geocacheri!
Voi ce faceți în aceste vremuri dificile prin care trecem?!
Noi ca și geocacheri suntem în mod direct afectați, pentru că aventuratul după cutii nu este prevăzut în ordonanțele militare emise de către autorități ca fiind un motiv bine întemeiat pentru a ieși din casă, din păcate sau din fericire pentru sănătatea și siguranța noastră. 🙂
Personal, prefer varianta „din fericire” pentru ca imediat ce se va termina toată treaba asta, cu toții să fim bine și să ne putem relua activitățile noastre de geocacheri.
Chiar și blocați în casă, îmi este greu să cred că s-a rupt orice legătură cu geocaching-ul, cel puțin noi nu am reușit (eu si geo2cat).
În cele ce urmează, vă prezentăm câteva activități de geocaching-indoor pe care le practicăm încă de la începutul carantinei și probabil vom continua cu ele până când va trece.
- Cutii de rezerva
Noi suntem la început în ale cutiilor ascunse, însă pe măsură ce a început să crească numărul acestora, am conștientizat importanța prezenței oricărei cutii în orice moment, la locul indicat pe harta geocaching, pentru a oferi o experiență cât mai plăcută fiecărui căutător în orice moment, fără excepție.
Așadar, fiind conștienți de acest aspect important, am început să facem câte o cutie de rezervă pentru fiecare cutie pe care o avem ascunsă, pentru ca în momentul în care una din ele va dispărea, să o putem înlocui rapid cu ușurință.
2. Cutii noi
Făcând cutii de rezervă, e imposibil să nu îți vină să faci și mai multe cutii, lucru care s-a și întâmplat.
Am construit cutii noi, pe care abia așteptăm să le plasăm după „marea evadare” din carantină , prilej cu care am descoperit locuri noi și interesante din orașul nostru despre care nu știam nimic până acum.
Însă nu doar locurile descoperite ne-au încântat în crearea de noi cutii, ci și faptul că avem timp pentru a gândi și concepe niște cache-uri mai complexe pentru a oferi experiențe mai incitante căutătorilor.
3. Documentație
Această carantină este un bun prilej de a te documenta și mai mult în ceea ce privește geocaching-ul, lucru ce nouă ne prinde foarte bine mai ales că nu avem o experiență foarte vastă în domeniu.
Urmărim în special clipuri cu acele cache-uri care sunt extrem de bine camuflate, pentru a ne dezvolta simțul de observație al unui cache care la prima vedere pare sa lipsească, dar el de fapt fiind acolo foarte bine camuflat.
4. Planificarea unui cache-trip
Chiar daca ne aflăm în stare de urgență, acest lucru nu va ține la nesfârșit, lucru ce nu ne împiedică să ne planificăm o viitoare excursie pentru geocaching.
Am avut curiozitatea de a face o astfel de excursie, la începutul lunii Februarie în București. A fost o excursie de 4 zile destinată strict geocaching-ului, și ne-a plăcut foarte mult experiența. Am fost surprinși de faptul că în 2 zile consecutiv, la 2 cutii diferite, în timp ce căutam, au venit și alți căutători să caute aceeași cutie, căutători din Danemarca și Norvegia, oameni foarte tari și prietenoși de altfel. Asta ne-a demonstrat încă o dată cât de frumoasă este comunitatea de geocaching, și abia așteptăm să participăm la viitoare evenimente pentru a ne revedea cu prietenii noștri dragi, și pentru a cunoaște oameni minunați și a lega noi prietenii poate.
Pe scurt, cam așa a fost primul nostru cache-trip, lucru ce ne face să îl planificăm deja pe următorul, însă fără o dată exactă, pentru că nu știm cât va dura toată situația asta.
5. Board games
Cu mic cu mare, cu toții avem cel puțin un joc preferat.
Fie că e vorba de un joc ce implică un pachet de cărți, fie că e vorba de un joc ce implică pioni, zaruri sau orice altceva, în această perioadă ele sunt bine-venite și un prilej bun de relaxare.
Timpul zboară altfel cu ajutorul acestor jocuri, de aceea se află în această listă, iar pe lista personală de jocuri enumerăm Rummy, șah și UNO.
Voi ce jocuri preferate aveți?!
6. Am găsit cutii noi, prin casă
Totuși, am reușit să găsim câteva cutii și prin casă, și chiar dacă nu au fost luate în considerare la număr pe profilele noastre de geocaching, sunt niște cutii foarte frumoase pe care le prețuim în aceste momente. Printre aceste cutii, enumerăm liniște, relaxare, odihnă, timp prețios pentru a ne dezvolta, pace și armonie.
Tu câte dintre aceste cutii ai găsit?! Sau, câte ai găsit în plus și care sunt acelea?! Secțiunea de comentarii te așteaptă să îi destăinui tot. 😊
Cam atât pe scurt despre ceea ce se întamplă în carantina noastră cu geocaching-ul! Așteptăm cu nerăbdare poveștile voastre, și până data viitoare vă dorim multă sănătate, că pe restul le facem noi și le depășim cu bine.
Numai bine!
2 Responses
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Felicitări pentru încă un articol și pentru ideile faine de petrecut timpul în carantină/izolare.
Încă o idee ar fi rezolvarea și/sau dezvoltarea unor mistere noi în colaborare cu alți geocacheri. De exemplu pe grupurile de socializare (facebook, whatsapp).
Pe de o pate se menține mintea activă, pe de altă parte, din toate ideile prezentate, o parte pot deveni cache-uri viitoare.
Muzeul Municipal din Iași a postat o serie de articole despre locurile istorice din oraș, un exemplu cu cele mai importante biserici din Iasi https://www.facebook.com/media/set?set=a.2587127341552258&type=3