Blog Geocaching Romania

Adio 2019 / Bun venit 2020!

Salutare dragilor!

Și dacă tot e primul articol de blog din acest an, aș vrea să încep prin a vă ura, din partea mea și din partea AGER, un mare și călduros LA MULȚI ANI! Fie ca 2020 să fie un an fenomenal, să vă bucurați de multe experiențe memorabile și să găsiți și mai multe locuri minunate și cutii incredibile.

După cum știți, de câțiva ani, Groundspeak oferă câte o pereche de suveniruri pentru a sărbători încheierea anului, respectiv începerea unuia nou. Anul acesta ele au fost niște suveniruri înaripate care amintesc de pasărea Phoenix.

Eu unul, încerc să fac evenimente (Event cache) ca să marchez trecerea dintre ani. Și dacă mai reușesc și să le fac în locuri cât mai diferite, e și mai bine. De exemplu, acum doi ani am făcut evenimentele în Olanda, anul trecut am spus “Adio 2018” în România și “Salutare 2019” în Danemarca iar anul acesta… ei bine despre asta vreau să vă povestesc acum…

31 Decembrie 2019, ora 08:00 locația: Vejle, Danemarca. M-am suit în tren cu bicicleta, spre orașul Fredericia, pentru a participa la un eveniment organizat de niște amici.

După 30 de minute pe tren și 40 de minute de pedalat, după ce am mai găsit două cutiuțe prin apropierea evenimentului, m-am găsit cu restul jucătorilor, aproape 30 de suflete și ne-am urat “Bună dimineața și La Mulți Ani” (GC8GM2J).

GC8GM2J – Adio 2019 de sub pod

Planul în continuare era să mă sui înapoi pe bicicletă până a gară și să iau alt tren spre al doilea eveniment, la 65km distanță, în orașul Ringe, pe insula Funen (Fyn). Dar cum la eveniment m-am întâlnit cu un prieten care locuiește chiar acolo și de asemenea mergea la al doilea eveniment, m-a luat și pe mine cu mașina. Pentru că nu încăpea în mașină, am lăsat bicicleta aici la pod, urmând să rezolv mai târziu cu ea.

Și fiindcă aveam destul timp până la al doilea eveniment, am reușit să găsim împreună câteva cutii prin zona aceasta. Pentru mine era prima oară când eram aici, deci toate cutiile erau negăsite, iar pentru el doar câteva erau noi.

Al doilea eveniment (GC8FEHR) a însemnat o caldă regăsire a unor dragi prieteni. Pe Funen (Fyn) am foarte mulți prieteni pe care nu i-am văzut de ceva vreme, așadar am avut multe de povestit. De asemenea acest eveniment a venit la pachet și cu un FTF de grup, la un multi-cache publicat special pentru această ocazie. De obicei nu prea sunt de acord cu “FTF de grup“, dar de data asta chiar am fost primul care a rezolvat sarcina, așa că mă simt dator să mă declar FTF 😀

Cumva timpul a fugit pe nesimțite și a trebuit să plecăm rapid ca să prindem cel de-al treilea eveniment al zilei, al meu, în Odense. Și fiindcă mergeam în aceeași direcție (mulți dintre noi), am acceptat invitația făcută de Lisa de a merge cu mașina ei din Ringe până în Odense la GC8GN61.

Aici m-am revăzut cu și mai mulți oameni dragi de pe Fyn! Spun și mai mulți, pentru că nu toți au avut timp pe 31 să vină la multiple evenimente, deci nu au participat la cel din Ringe. Dar acesta al meu era mai special, așa că au venit cu mare drag să îmi spună “La revedere”.

După încheierea evenimentului, am pornit iar la drum, de data aceasta cu Garminman7k în spatele volanului, până în Vejle, pentru ultimul eveniment al zilei: GC8GN6G.

Deja era târziu în zi, nu mulți au mai fost dispuși să iasă din casă pe frig și întuneric, așa că participarea a fost modestă… dar destul de bună. Adică, după ce am avut evenimente la care nu a venit nimeni, consider acum că și un participant e bun. Ce e peste 1 e deja lux! 😀

E imposibil de recunoscut în fotografie, dar o parte din cei prezenți aici au fost și dimineață în Fredericia. Mă bucur că au găsit timp să participe și seara.

No bun. Acum că i-am spus “ADIO” lui 2019 cu patru evenimente (și vreo 10 cache-uri), e timpul să ne ocupăm și de 2020!

Pentru multă lume asta însemna pregătiri de petrecere și artificii. Pentru mine a însemnat un drum spre aeroport, și îmbarcarea într-un zbor spre România. Am făcut revelionul în avion, pentru prima dată în viața mea! Eu și încă vreo câțiva nebuni care au ales să călătorească în această noapte.

Nu a fost poate cel mai fain revelion, dar pentru aproximativ 50 lei biletul de avion de la BLL la IAS, merită! Și fie vorba între noi, nici cel mai prost revelion n-a fost! Și ca să știți… când zbori așa printre fusuri orare, sărbătorești revelionul de două ori…

Am ajuns la Iași unde, după câteva ore de somn, aveam să găzduiesc evenimentul de început de an. Să-i urăm Bun Venit lui 2020, din Piața Unirii Iași: GC8H01Y – Hello 2020, Bună dimineața Iași! Și nu, nu am fost singurul matinal. Spre surprinderea mea, chiar s-a trezit lumea!

Am avut plăcerea să întâlnesc forța nouă a geocaching-ului din Iași! Sunt încântat că au decis să se trezească așa de devreme în prima zi din an, ca să vină să ne întâlnim.

Evenimentul mi-a depășit orice așteptare! În căutarea unui loc unde să bem ceva cald și să ne încălzim, am intrat în Hotel Traian (exact lângă GZ). Din păcate nu era deschis restaurantul, dar ne-am strecurat … (PSSST, secret) până la ultimul etaj să admirăm priveliștea. Și acum ați aflat în ce oglindă a fost făcută poza de grup de mai sus:

După ce am ieșit din hotel am mai stat să vorbim afară puțin, până am înghețat. Ca să ne încălzim, am decis să pornim în găsirea unei cutii din apropiere, ocazie prin care CO (cotosilv) urma să facă mentenanță.

După ce am terminat cu o cutie, cumva ne-am pus în mișcare spre încă una, și apoi încă una și tot așa până au trecut vreo două ore. E drept, mai mult eu am avut de logat cutii, căci geo2cat și exploraptor le găsiseră deja cam pe toate.

Înainte să ne despărțim aveam să aflu că există și niște cutiuțe noi nouțe prin oraș, așa că am profitat de faptul că sunt deja aici și de faptul că orașul era încă adormit, ca să fac și un FTF! Pesemne că am făcut chiar două.

Pot să spun că a fost un început de an foarte promițător!

Dacă ați ieșit la vânătoare în aceste zile și v-ați logat deja cutiile, ați primit și voi cele două suveniruri:

Vreau să le mulțumesc în special colegilor din Iași pentru că au venit la întâlnire și s-au plimbat răbdători cu mine pe la cutiile din Iași, și bineînțeles să vă mulțumesc vouă că ați citit tot până aici!

Vă încurajez din toată inima să găzduiți și să participați la evenimente, deoarece aveți ocazia să întâlniți oameni extraordinari!

Acestea fiind spuse, sper să ne revedem în curând! Un an nou minunat să aveți!

Leave a Reply