Blog Geocaching Romania

ZpC 2023


După succesul de anul trecut (vezi articolul pe blog), comunitatea din Iași s-a decis să repete și în acest an vânătoarea hibernală cunoscută între prieteni drept “ZăpăCeala de decembrie

Ce înseamnă ZpC?
Pe scurt: câte o cutie publicată pe zi, în fiecare zi, de pe 1 până pe 24 decembrie.
Un Geocaching Advent Calendar.

Nu doar că se publică niște cutii noi, dar la nivel local, avem și o micuță competiție amicală care ia în calcul activitatea jucătorilor în raport cu aceste cutii noi. Contează câte cutii din ZpC s-au găsit pe parcursul celor 24 de zile și în ce manieră au fost găsite.

Mai exact algoritmul punctează astfel:

  • X puncte pentru o cutie ascunsă, unde X este numărul de FINDS pe care cutia îl are la finalul celor 24 de zile. Cu cât o cutie de-a ta este mai populară și mai accesibilă, cu atât acumulezi mai multe puncte. Trebuie menționat că e un dezavantaj să ascunzi în ultimele zile pentru că nu prea mai e timp să fie găsită cutia ta până la finalul competiției. Dar poți compensa printr-o cutie faină!
  • 5 puncte pentru FTF;
  • 3 puncte pentru STF;
  • 2 puncte pentru că ai găsit cutia în ziua publicării;
  • 1 punct dacă găsești cutia înntr-una din zilele ulterioare publicării (până pe 24 decembrie, inclusiv).

La final avem și un mic premiu. Câștigătorul se anunță abia după Crăciun pentru că ziua de 24 e încă participantă… Poate unii îngrașă porcul în… ei bine… ajun!

Anul trecut câștigător a fost Marasileo cu un total de 70 de puncte. Eu am fost pe aproape doar fiindcă am avut multe ascunse. Oare anul acesta cum va fi?

Intră automat în competiție oricine găsește o cutie din ZpC, dar am spus că e o competiție pentru localnici pentru că turiștii nu au cum să ascundă cutii și probabil nici nu au timp să stea în oraș 24 de zile ca să vâneze cutiile. Așadar sunt slabe șanse să acumuleze destule puncte.

Sunt foarte bucuros să vă anunț că anul acesta avem mai multe persoane înscrise pe lista celor care se implică și ascund cutii. Calendarul e plin, așadar va fi mult mai interesantă luna decembrie! Spor la treabă dragi colegi din Iași!

Lista de cutii ZpC 2022 o puteți consulta aici: ZpC 2022 Bookmark List

Dar tu? Ce faci în decembrie?

Dacă tot vii la Iași pentru IS.23 – (GCAEWFW), nu stai până la Crăciun?

Leave a Reply