Blog Geocaching Romania

Geocache Advent Calendar ZpC 2022

Cred că știți cu toții despre Calendarul Advent, sau numărătoarea inversă până la Crăciun. Mai ales dacă aveți copii, cu siguranță știți despre acele mici calendare cu dulciuri sau jucării. De pe 1 decembrie până pe 24 decembrie, în fiecare zi, cel mic deschide o nouă căsuță din calendar și primește o răsplată dulce… sau o jucărie mică.

Fix pe ideea asta, în nord-estul țării, în acest an, o mână de jucători din Iași au decis să organizeze un calendar advent Geocaching.

Altfel spus, în cadrul seriei intitulate ZpC (Zile Până la Crăciun) se va publica zilnic o nouă cutie.

Așadar, dacă aveați în plan să vizitați zona asta de țară în această iarnă.. uite un motiv în plus! Aveți șansa la un FTF sau cine știe, poate mai multe. Dar chiar și dacă ratați mult-râvnitul FTF, cutiile merită găsite oricum. Sunt FRESH și multe dintre ele UNICAT. Nu veți regreta!

Apropo, dacă decideți să veniți pe la Iași, nu ezitați să luați legătura cu jucătorii locali, să vă anunțați sosirea. Suntem în general foarte sociabili și ne plac evenimentele. Mai ales evenimentele găzduite de turiști…

Pentru că seria asta nu e doar pentru județul Iași ci cuprinde toată zona de Nord-Est a țării, prima cutie s-a publicat ieri la Huși. Unii s-au dus până acolo cu gândul la FTF dar și în speranța că-și vor completa calendarul cu toate cele 24 de cutii. A doua cutie a trezit Iași-ul de dimineață și chiar și pe ploaie a fost găsită în timp record.

A treia oare unde-o fi? Dar următoarele ce surprize ne-au pregătit?

Inspirația vine de la activitatea similară ce are loc în anumite regiuni din Danemarca, tradiție ce e mai veche de 4 ani acolo. La colegii noștri danezi, într-o zonă ce include 4 regiuni (județe) se găsește un număr mult mai mare de jucători, așadar e simplu să fie câte un CO diferit în fiecare zi din lună.

La Iași în acest an, un jucător e “responsabil” pentru mai multe zile, dar poate la ediția următoare se implică și mai mulți

Spor la vânătoare…
Apropo.. mai sunt 23 de Zile până la Crăciun!

1 Response

  1. Pingback : ZpC 2023 | Geocaching România

Leave a Reply