Blog Geocaching Romania

GeoQuest XV – Sovata

An de an, de 15 ani deja, se organizează GeoQuest undeva în România! Anul acesta njlevente ne invită cu mare căldură la Sovata!

Localitatea Sovata, una dintre cele mai renumite stațiuni balneoclimaterice din România, este situată în zona nord-estică a bazinului Transilvaniei, în extremitatea estică a județului Mureș.

Al șaselea oraș după mărime al județului, Sovata se află la o distanță de 60 km de reședința de județ, municipiul Târgu-Mureş, fiind legat de rețeaua de localități a țării prin drumul național DN 13 – Bălăușeri – Tg. Mureș într-o direcție și Odorhei – Miercurea Ciuc în cealaltă, respectiv DN 13A și DJ 153, drum ce realizează legătura Sovata –Eremitu – Reghin.

Pe parcursul a patru zile minunate, vom avea parte de o mulțime de surprize, activități și desigur o multitudine de cutii de găsit. Listing-ul evenimentului ne anunță că toate cele 81 de combinații D/T vor fi disponibile în zonă, așa că e ocazia perfectă de a ne completa golurile din matrice!

Porțile evenimentului (ca să spunem așa) se deschid de vineri seara cu un pre-eveniment de “Bun Venit” (GCA5834). Ne dezmorțim după un lung drum (că doar se adună jucători din toată țara) la un foc de tabără. Din ce ne anunță descrierea evenimentului, vom putea petrece seara rezolvând mistere și jocuri care să ne fie de folos în zilele următoare.


Sâmbătă va fi o zi plină! Exact cum trebuie la un eveniment de așa amploare!

Dimineața (GCA583G) se vor împărți broșurile care conțin cache-urile noi și presimt că imediat după, toată lumea se va risipi care-pe-unde, în goana căutării cutiilor! Pe tot parcursul zilei (în funcție de câți doritori sunt), la tabăra de bază de lângă Camping Stâna de Vale, subsemnatul așteaptă pe toți cei dornici de cățărare la un Workshop T5 (GCA7G85).

Sâmbătă seara la ora 19:00 avem un eveniment de prezentare a echipei Milvus (GCABWJ9) și a activității lor în Conservarea Naturii iar mai apoi, la ora 21:00 încheiem seara cu garu – dragul nostru reviewer (GCAC1M9) și încă un foc de tabără și bucate pe grătar!


Duminica (GCA584M) este rezervată pentru o drumeție (hike) până pe vârful Saca Mare (1776m). O tură de 9 ore (16 Km) până pe cel mai înalt vârf al munților Gurghiu. Dar fiți fără griji, nu va fi o drumeție banală. Organizatorul ne anunță că traseul e presărat cu diverse cutii și earthcache-uri. Așadar va fi o tură cu multe zâmbete!

Nu știu ce planuri aveți voi, dar eu nu am mai fost de mult pe o potecă de munte, așa că abia aștept!


Luni 14 august vă aștept la Workshop T5 – Ultima Strigare! (GCA7G85) Cine nu a apucat să se cațere sâmbătă o poate face acum. În funcție de numărul persoanelor înscrise facem ceva mai de bază sau ceva mai avansat.

De asemenea avem și CITO în program (GCA5845), și pe lână asta, desigur că au mai rămas de găsit cutii multe prin zonă, deci poate și aceasta să fie o zi plină, dacă doriți.


15 August, dacă ați mai rămas până marți.. e probabil ziua rezervată drumului spre casă. Nu am văzut un eveniment de “La Revedere” dar e oarecum implicit că distracția asta are și o încheiere.

Sincer, nu știu zău dacă vom reuși să realizăm tot ce ne oferă zona asta! Nu cred că e de ajuns timp pentru toate, chiar și cu un weekend prelungit! Dar e mereu și o “dată viitoare”, nu?

Sper să vă întâlnesc la Sovata săptămâna viitoare!


Apropo de cățărat, workshop-uri și T5-uri, sunt deschis mereu să discut despre colaborări viitoare.
Ai nevoie de cineva să te ajute la T5-uri?
Sunt doar la un mesaj distanță și nu am tarife exagerate.


Leave a Reply