Blog Geocaching Romania

Facem Secret (geo) Santa și în 2018!

Secret Santa (Moș Crăciun Anonim) este conceptul prin care membrii unui grup / comunități sunt asociați în mod aleator în a-și da cadouri. Identitatea celui care face cadoul rămâne ascunsă.

Știi cui faci cadou, dar nu știi de la cine primești.

În comunitatea română de geocaching, primul Secret Santa la nivel național, a avut loc în 2014. Ne-am adunat cu toții, din colțuri diferite ale țării, pentru un, pe-atunci numit, Secret Santa Vision (GC5H9N4). Alături de București (HUB0) s-au alăturat la distracție SibiulIașiul, Clujul, și Constanța ca HUB-uri oficiale (fără HUB – event au participat și Brașov, Târgoviște, Medgidia chiar și Berlinul). A fost un eveniment extraordinar!

Doi ani mai târziu l-am trezit pe Moș Crăciun la final de noiembrie, ca să se pregătească pentru „Secret Santa Wake-up” (GC6XBD2). Ne-am pus pe treabă rapid și pe 22 Decembrie au răspuns la apel geocacheri din toată țara, precum și de la vecinii bulgari. Ne-am adunat în HUB-uri la București (GC6XBD2), Cluj Napoca (GC6XZDG), Sibiu (GC6XX3G) și Caransebeș (GC6XYY0). Câteva mici probleme tehnice, dar per total a ieșit un eveniment frumos. A fost o plăcere să ne revedem!

Anul acesta, care a trecut ca un fulger (nu, pe bune, parcă mai devreme era ianuarie), ne-am decis să reluăm tradiția bienală. Așadar, urlați cât puteți de tare, să se-audă și-n spate:

Facem Secret Santa și în 2018!

Regulile sunt același ca și în anii trecuți! Ne înscriem pe pagina moșului și așteptăm cuminți până pe 1 decembrie când se face tragerea la sorți. Atunci aflăm al cui Moș suntem, căutăm un cadou potrivit, îl împachetăm frumos și-l trimitem spre HUB0. Nu uitați să puneți o etichetă cu DESTINATARUL coletului, ca să știe moșul unde să trimită cadoul.

La HUB0 se va face o centralizare și apoi o redistribuire a coletele spre diferitele colțuri ale țării, în funcție de hub-urile existente și participanții la eveniment.


Cum mă înscriu?

Intră pe http://raduclapa.ro/GC/AGeR/SecretSanta și fă-ți un cont:

Completează formularul cu datele corecte: ID-ul tău pe geocaching.com, HUB-ul la care vei participa (și unde vei primi cadoul), o adresă de e-mail valabilă și bineînțeles o parolă oarecare.
NU FOLOSI ACEEAȘI PAROLĂ precum cea de la contul GC sau de la adresa de email.

Ca urmare a înscrierii, vei primi un e-mail de confirmare, la adresa introdusă de tine în formular.


M-am înscris! Acum ce fac?

Felicitări! Ești MOȘ 🙂 Sau vei fi moșul cuiva! Al cui? Afli asta pe 1 decembrie 2018, după terminarea perioadei de înscrieri.

Folosind același date cu care te-ai înregistrat (dacă le-ai uitat, verifică emailul primit) te autentifici pe pagina moșului, și afli al cui moș ești.

Ai la dispoziție 10 zile pentru a găsi un cadou potrivit, a-l împacheta și a-l trimite spre HUB0. Nu uita să pui o etichetă cu numele (GC ID) al celui căruia îi este destinat coletul. După toate acestea nu ai decât să aștepți evenimentul de pe 22 decembrie și bineînțeles, primirea cadoului tău.

Nu uita: dacă nu există HUB în orașul tău, poți face tu unul! Data limită la care poți publica un eveniment Secret Santa 2018 este 8 decembrie.


Unde? Cum? Ce? AJUTOR!

Pentru orice alte întrebări, sau dacă ai nevoie de ajutor în a creea un eveniment, nu ezita să iei legătura cu Moș Crăciun!

  • aici prin comentarii
  • prin mesaj pe geocaching.com direct din pagina evenimentului (link sub numele evenimentului)
  • prin e-mail direct (răspunde e-mailului de confirmare a înscrierii)

1 Response

  1. Pingback : Au început înscrierile pentru Secret (Geo) Santa 2022 | Geocaching România

Leave a Reply