1.500 de comori vanate de sute de romani cu GPS-ul (Romania Libera, 2011)
Li se spune geocacheri ori pe numele mic Radu, Stefan, Corey. Sunt oameni obisnuiti, cu diferite joburi, familie, insa cand vine vorba de calatorit ei o fac in felul lor. Pentru ei geocaching-ul poate fi atat o iesire in oras cu prietenii, cst si o aventura in mijlocul naturii sau chiar o calatorie pe alte continente. Reporterul romanialibera.ro a pornit pe urmele lor pentru a afla cum isi face loc in cara noastra unul din cele mai populare hobby-uri ale Vestului.
Peste 5 milioane de persoane din intreaga lume sunt implicate intr-un joc la nivel mondial, in care cineva ascunde o cutie, posteaza coordonatele GPS ale ascunzatorii pe Internet, pe site-ul de unde a pornit totul, www.geocaching.com, iar o alta persoana se aventureaza cu GPS-ul in cautarea cutiei.
Vorbim despre o forma neconvencionala de turism, in care aventurierii, cautand aceste ascunzatori, pot ajunge intr-o locatie deosebita de langa localitatea lor sau chiar la capatul lumii, in tari precum Taiwan sau Coreea. Majoritatea practicantilor de geocaching sunt din Vest, insa in ultimii ani s-au dezvoltat cateva astfel de comunitati si in Romania.
Cititi mai departe aici. Un material de Victor GAVRIL, pentru Romania Libera.