Blog Geocaching Romania

De la 0 la 1000, doar un pas

Acum 5 ani când ne-am apucat de geocaching n-am crezut că vom atinge numărul 1000; am bănuit ca ne va trece repede febra căutărilor, dar iată că nu s-a întâmplat . Este adevărat că nu ne mai deplasăm 200 de kilometri doar pentru că s-a mai publicat o cutie nouă, așa cum am făcut pentru ”Little Red Riding Hood” (GC37EE7) în 2011, dar încercăm să nu ratăm evenimentele importante din țară, nu doar din prisma cutiilor ci de dragul reîntâlnirii.

Evenimentul de la Cluj din acest an, C.A.R.E. 005, a adus odată cu el și atingerea unei noi “pietre de hotar” pentru noi, cutia cu numărul 1000. Și nu, nu a fost una din cutiile noi publicate ci una care a rezistat eroic ceva vreme.

Destin sau nu, multe din cutiile noastre cu cifre rotunde s-au găsit pe tărâmuri transilvănene, iar cea de-a 1000a nu face rabat de la acest obicei.

Acum 3 ani, tot cu ocazia unui CARE, am găsit la Cluj una din capodoperele lui Zbuciumel, “Student in Cluj-Hasedu Campus” care fu la numărul 500 și iată că anul acesta tot o cutie de-a lui s-a nimerit să găsim ca să atingem frumosul număr cu 3 zerouri.

Însă cum nici un geocache nu-i lipsit de o poveste, a venit timpul s-o spunem pe cea a lui Yorick, uitat de ceva vreme prin pădurile Gheorghenilor.

Bine ascuns de ochii celor neinițiați în tainele geocaching-ului, bufonul curții regale daneze a stat cumințel și ne-a așteptat vreo 2 ani, până când într-o noapte de mai, trecut bine de 12 noaptea i-am descifrat tainele.

Și nu a fost chiar ușor, în drumul nostru ne-am afundat în noroaie greu de descris, cu tot cu junior după noi și cu o frontală în minus…de..ce să-i faci dacă nu le schimbăm bateriile din timp.

Știți sentimentul care te cuprinde noaptea prin păduri?? Dacă nu…, atunci vă invităm să-l descoperiți…:) și bineînțeles nu de unul singur, pentru că tot timpu-i mai bine să ai cu cine schimba o vorbă, decât să vorbești cu tine însuți în gura mare ca să mai acoperi din liniște 🙂

Mare ne-a fost bucuria când am pus mâna pe cutie, poate puțin înfiorătoare în întunericul nopții dar bine meșteșugită și bine ascunsă.

Din păcate deși containerul este în stare foarte bună “creierul” e puțin distrus de apă, dar chiar și așa a meritat din plin punctul favorit.

to be or not to be

To Be or not to Be”, căci acesta e numele geocache-ului, face parte dintr-o mini serie de cutii ascunse în pădurile din jurul Clujului, care ne aduce aminte tuturor că geocaching-ul nu este doar despre numărul de cutii ascunse sau găsite ci despre bucuria căutării și a descoperirii .

Poate FI motivul pentru care mulți dintre noi încă se mai joacă, întrucât dovedește încă o dată că omul poate fi inventiv și creativ. Mărturie la cele spuse  stau cele 8 “favorite” și bineînțeles log-urile celor care au avut norocul s-o găsească.

Tuturor celor care ajung în Cluj le recomandam cu dragă inimă cutiile marca Zbuciumel, deși acum, la ultimul CARE am descoperit noi talente în zonă 🙂

Desi sunt tentată să adaug și ceva poze, mă abțin întrucât nu vreau să vă stric bucuria căutărilor.

Elena, I3SENII

2 Responses

  1. Felicitări pentru frumosul milestone! Și eu am încercat (de pe la #400) să aleg cache-uri speciale pentru milestones 😀 Uneori Punctele favorite pot fi înșelătoare. La #500 am fost total dezamăgit… aveam peste 100 dar era un nimic… doar prea mulți turiști cu puncte de dat (presupun)

    #1000 am ales să fie un D5/T5 .. care iar m-a dezamăgit… Nu a fost cu adevărat T5.. era mult prea aproape de sol pentru a fi clasat la nivel maxim de teren. Dar orișicum, sper ca următorul milestone să fie unul bun. Păcat că după 1000 abia la 2000 mai e un milestone 😀

    Felicitări încă o dată!

Leave a Reply