Scoala Altfel 2016
Vă vom povesti în acest articol despre trei evenimente derulate în săptămâna Școlii Altfel, evenimente ce au avut legătură cu geocachingul.
Cutia Școala Gimnazială “I.G. Duca”, by squirrel_eve:
Ideea acestei cutii (GC6G4NP) a venit după ora de dirigenție în care le-am prezentat cele două jocuri ce pe mine mă fascinează: Geocaching și Postcrossing ce se mulează foarte bine pe această categorie de vârstă. În plus am decis împreună să păstrăm tradiția pornită cu generația anterioară.
Fiind vorba de o cutie poștala și îmbinând perfect cele două jocuri, nu mi-a luat mult până să le dau tema de lucru. Hai să pregătim niște cărți poștale pentru vizitatori care să cuprindă câteva rânduri despre experiența voastră de până acum în Geocaching (am vreo 5 copii care și-au facut cont în prima clipă și au pornit în căutări, iar în excursia din Munții Baiului am ascuns împreună o alta cutie, au avut ca cerință să gasească un loc bun de ascuns GC6G0QG) și un desen care să conțină logo-ul Geocaching și scoala noastră.
S-a lucrat cu telefoanele pe masă și cu creativitatea activată într-un zumzet continuu. Nu a durat mult până m-au uimit cu desenele lor originale. Sperăm ca vizita la aceasta cutie să vă surprindă și pe voi și să vă lase o amintire placută!
Comoara din Parcul Tineretului, by Kitty
A fost o activitate în cadrul programului Școala Altfel, organizată la Scoala Gimnazială Speciala nr. 9 de Popescu Ionuț si 3 voluntari printre care și eu, cu 7 copilași. Am mers cu ei până în Parcul Tineretului și de acolo, prin parc, am ajuns in Orașelul Copiilor. Ne-am gândit să facem totul mai magic, iar geocaching-ul a fost într-adevar ceva spectaculos pentru ei. Ambientul a fost perfect, lângă un castel am gasit un cufar sub care am ascuns comoara pentru ei. Din cauza faptului că nu toți dispuneau de device-uri complexe, indiciile au fost comunicate de noi și puse câteva hinturi pe parcurs. Au fost foarte fericiți când au gasit comoara (comoară ce a rămas și în joc ca ”Special Treasure”) și bucuroși de surprizele din cutie.
Comoara din Cartierul Armenesc, by Dromihete & Mioritics
În săptămâna Școlii Altfel am avut plăcerea să însoțesc un grup de școlari de-a lungul unui field puzzle creat special pentru ei prin Cartierul Armenesc.
Scopul? Inițierea în minunatele taine ale geocaching-ului.
Long story short, în dimineața zilei de 19 Aprilie, împreună cu Mioritics, îi așteptam pe copii la metrou la Universitate. Era ora nouă iar ei, aveam să aflu în curând, erau opt puști de clasa a șaptea.
Misiunea lor? Să parcurgă traseul propus, să se oprească la anumite puncte de interes și să culeagă indicii.
Puse laolaltă, indiciile formau o parolă cu care se descifra textul ce deschidea drumul spre comoara ascunsă. Comoara era reprezentată de geocache-ul Carol 53, patronat de pb70 si Mioritics, și, cum îi șade frumos unei comori, în cufăr îi așteptau cumintele niște suveniruri.
Traseul ne-a plimbat de la Biserica Armenească la Casa Melik, apoi vis-a-vis, la Casa Primadonei Elena Teodorescu. Au urmat misterioasa Casă Maura, Strada Franzelarilor, Strada Popa Rusu si Casa Dobrescu. Pare puțin acum când scriu, dar ne-a luat o oră și jumătate să parcurgem traseul și să obținem indiciile, asta în condițiile în care nu s-a zăbovit prea mult la niciunul din obiective.
Pe drum am vorbit despre geocaching, despre diferitele tipuri de cutii și despre regulile jocului. Păreau foarte interesați și sper să vedem în curând și primele cutii găsite.
Pentru descifrarea mesajului am mers în Parcul Izvorul Rece, unde băncile au părut să fie o binecuvântare pentru partenerii mei de drumeție urbană, deși mie mi se păruse că nu merseserăm foarte mult. Le-am sugerat să își împartă in mod egal textul cifrat cu metoda Vigenere, dar li s-a părut mai motivant să se împartă în două echipe și să se întreacă în descifrarea mesajului. M-am distrat copios, pentru că fiecare tabără era adesea mai preocupată de cat de mult a avansat partea adversă, față de descifrarea propriului mesaj.
Deschiderea cutiei a prezentat mare interes, era o imbulzeală în toată regula la Carol 53. O parte a căutătorilor de comori a fost usor dezamagită că suvenirurile se prezentau sub forma unor monezi din lemn și nu din aur (zgârciți organizatori!), dar au fost cu toții de acord ca dezlegarea misterului a fost foarte distractivă.
Cât despre mine, pot spune cu certitudine că a fost o experiență foarte interesantă. Demnă de repetat.
2 Responses
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Pingback : Evenimentele anului 2016 | Geocaching Romania
Pingback : La 13 ani – cocktail de facebook cu pokemoni, tratat cu Geocache | Talente de Năzdrăvani