Blog Geocaching Romania

Ce înseamnă “spoiler”?

SPOILER (în geocaching, în accepțiunea mea)
– orice material (foto, video, text) care furnizează viitorilor jucători detalii suplimentare (față de cele prezentate de owner în descriere) despre un cache. Detalii cum ar fi: poziția exactă a ascunzișului, aspectul recipientului, metode de a accesa cutia, trucuri de a deschide încuietoarea, rezolvări de mistere sau puzzle-uri etc.

Mai ales pentru începători, dar nu doar pentru ei, fiindcă am uitat să zic la workshop: E de bun augur să nu faceți spoiler în logurile voastre (sau unde mai scrieți/postați) decât sunteți siguri că aveți acordul proprietarului.

PERSONAL optez pentru următoarea variantă: dacă un cache are deja spoiler picture sau alții înaintea mea au încărcat imagini spoiler, nu consider necesar să cer acordul pentru a posta o fotografie, sau text care aduce aceleași informații. DACĂ aduc detalii noi, sau vreau să scriu (de exemplu pe blog, unde povestesc despre cache-urile găsite) ceva ce nu e dat în descriere, în vreo imagine sau direct specificat într-un log precedent, atunci SOLICIT permisiunea celui care a ascuns cache-ul.

Am primit mereu „undă verde” ba chiar și răspunsuri de genul: „îmi place mult ce ai scris; pot să adaug un link spre articol în descrierea cache-ului?”. Așadar lumea e de obicei foarte prietenoasă. Nu vă sfiiți să întrebați!

„Nici nu ai idee câte nebunii poți face, dacă ceri voie mai întâi” wink emoticon

Aștept părerile voastre cu mare drag!

 — articol de Radu Clapa —

Leave a Reply