Blog Geocaching Romania

Adventure LabCaches sunt viitorul?!

Ca în orice domeniu, lucrurile se schimbă odată cu trecerea timpului. Uneori, se îmbunătățesc, alteori se înrăutățesc, cert este că schimbările au loc și sunt inevitabile. Cu atât mai mult în contextul actual creat de pandemie, schimbările au loc mai mult ca niciodată.O schimbare a apărut și în Geocaching, sau poate e mult spus schimbare, ci mai degrabă o noutate și anume aceste Adventure LabCaches pe care le vedem din ce în ce mai des și la noi în țară.

Orașele care dețin asemenea Adventure LabCaches momentan sunt Iași, Cluj, București și Sibiu. Cu siguranță vor mai apărea deoarece, personal sunt la al 2-lea reward pentru a crea un asemenea Adventure LabCache și nu cred că sunt singurul în această ipostază.Dar ce sunt aceste Adventure LabCaches despre care tot vorbim?!Personal, văd aceste Adventure LabCaches o copie fidelă a aplicației Questo.

Pentru cine nu știe ce este Questo, este o aplicație care oferă tururi de tip misiune, adică urmezi indicii și rezolvi ghicitori pentru a descoperi locuri noi în jurul lumii, în timp ce le afli poveștile ascunse.Pe același principiu funcționează și Adventure LabCache, un mix de vânătoare de comori, escape room prin oraș, free walking tour și curse în jurul lumii.Deci pe scurt ce trebuie să faci pentru a găsi un Adventure LabCache?!

Simplu, ai doar 3 pași de urmat :

1. Instalezi aplicația Adventure Lab din Magazin Play, apoi te loghezi cu contul de geocaching.

2. Cauți un oraș în care există asemenea Adventure LabCaches.

3. Mergi la punctul de plecare, începi traseul, citești descrierile, răspunzi la întrebări ca să treci mai departe, ajungi la final și cam asta e tot.

La finalul unei aventuri completate integral, te vei alege cu +5 cutii găsite de tip LabCache și cu multe informații noi despre locurile pe care le-ai văzut.Foarte tare, nu?!Dar să trecem peste faptul că cele 2 aplicații sunt similare și să vorbim despre viitor.Ar putea să dispară oare cutiile fizice în detrimentul acestor tururi prin oraș cu task-uri virtuale?!Sunt convins și pot paria că nu.

În esență, Geocaching-ul este despre a găsi fizic ceva la locație, de acolo a pornit totul până la urmă și oricât de mare ar fi succesul acestor aventuri virtuale, majoritatea oamenilor îndrăgostiți de ideea inițială cu siguranță nu vor renunța la concept. Dar nici aceste aventuri nu sunt de ignorat, este ceva nou, interesant și recomand tuturor celor care nu au încercat până acum, să o facă pentru o experiență cu totul nouă și inedită.Succes în noile aventuri și să ne revedem cu bine!

2 Responses

  1. Mie sincer mi-ar fi plăcut ca HQ să investească mai mult timp în Wherigo decât în Lab Cache-uri.. dar aia e. Cum spuneai, avantajul e că la un AL primești 5 sau 8 sau 10 finds (câte unul pentru fiecare pas, funcție de câți pași are fiecare) pe când la wherigo doar unul, la final.

  2. csipike

    Dupa parerea mea Adventure lab seamana numai cu Questo, dar e altceva. Acum 2 ani am incercat si eu Questo. Acea aplicatie nu necesita sa fii la locul indicat ca sa poti da raspunsul cerut – se poate (putea?) “juca” de acasa 🙂 Am si vorbit pe aceasta tema cu cei de la Questo – prezentandu-le wherigo de la geocaching.

    Pentru un geocacher Adventure lab seamana cu un wherigo virtual. Mult mai simplu si simplist decat un wherigo si nici nu are cutie la final (eventual un link spre un bonus cache). In afara de asta nu imi place ca nu e integrat in geocaching – nu apare pe harta geocaching – dar totusi primesti 5 puncte la final – de parca ai fi gasit 5 cutii. Nu esti instiintat cand cineva parcurge aventura si logheaza.

    Sper sa fie numai un inceput si Adventure lab ajunga la nivelul wherigo-ului!

    Va astept sa parcurgeti cele doua (deocamdata) aventuri din Sibiu!

Leave a Reply