Blog Geocaching Romania

The best finds are the other geocachers 😁

Salutare!

În caz că încă nu mă cunoști, frumos este să încep prin a mă prezenta – mă numesc Claudia / geo2cat , sunt din Focșani și pentru moment, viața mea e în plină desfășurare în Iași. Nu sunt foarte veche în joc- l-am descoperit abia în noiembrie 2019, însă de atunci, Geocaching a devenit pasiunea numărul 1!

Cu mai multe detalii nu vreau să te plictisesc, tot ce pot să adaug este că dacă încă nu ai vizitat Iașiul, ar fi bine să îl adaugi pe lista de to do – are cutii frumoase, creative și cel mai important, vei fi întâmpinat de niște geocacheri foarte sociabili -suntem doar la un mesaj distanță și sărim în ajutorul oricui!😊

Acest articol e scris din mai multe motive și le vei afla pe rând. Am emoții pentru că e prima dată când îmi public gândurile și trăirile, așa că sper că toate cuvintele se vor așeza frumos în sufletul tău, atunci când citești aceste rânduri.

În urmă cu ceva timp, la nivelul comunității din Iași, au fost câteva glume legate de crearea unor lumânări cu tematică Geocaching – iar eu, cât în glumă, cât în serios, îmi asumasem răspunderea de a le produce, lumânările fiind una din mica mea pasiune – e cel mai creativ și relaxant mod de a uita câteva ore de toate grijile cotidiene- Radu C a contribuit cu codul trackable, iar Exploraptor a făcut și un eveniment intitulat Amin! – asta a fost și provocarea, dar și responsabilitatea mea, în mod oficial, de a lansa o geo-lumânărică!

Evenimentul a fost unul super reușit, ne-am revăzut cu o mică parte din comunitatea ieșeană iar geo-lumânarea și-a făcut oficial primii prieteni!

Zile întregi m-am gândit cum aș putea să fac ca această lumânare să fie legată de cei dragi mie, de toate evenimentele frumoase și amintirile cu și despre geocaching, iar răspunsul a venit pe neașteptate!         

  Pe 7-9 mai 2021 a avut loc celebrarea a 20 ani de Geocaching în Româniaiar locația a fost la Bran, pentru că acolo a fost ascunsă primul cache din țara noastră, în anul 2001!

geocoins aniversare 🙂

Încă nu îmi vine să cred că am ținut în mână primul logbook din țara noastră.. sunt file de legendă!

Log-ul primului cache din România

Unul din evenimentele frumoase a fost cel de La mulți ani, Garu! – dedicat omului ce face voluntariat de 10 ani și ne ajută să întreținem acest hobby minunat, ce te scoate din zona de comfort, îți pune mintea la contribuție și te scoate din casă chiar și la 12 noaptea, pentru un FTF! 😊 ( pentru cei ce încă nu știu – FTF= first to find = recompensa morală pe care o primești când ești primul ce ajunge la o cutie publicată)

A fost ocazia perfectă pe de o parte,de a revedea jucătorii pe care deja îi știam din alte circumstanțe și îi îndrăgeam nespus și pe de alta, de a face cunoștință cu oamenii pe care îi știam doar din log-uri și povești, legende vii ale Geocaching-ului – nu cred că reușesc să exprim în cuvinte cât de fain și emoționant a fost! Să fiu sinceră, personal, eu m-am topit și după copilașii întâlniți, nu doar adulții au oferit o companie extrem de plăcută – și cu ocazia asta, țin să mulțumesc tuturor părinților curajoși ce și-au adus piticii la Bran! 😊

Am vizitat foarte multe locuri ce te lasă fără cuvinte, am găsit cutii frumoase, creativ construite, am rămas uimită de povestea unor cache-uri, am stat la povești până seara târziu și ce e și mai frumos, aici am avut inspirația și pentru geo-lumânare- am adunat pietricele de diferite forme, mărimi și culori, cu scopul de a le include în povestea asta- planul e ca această lumânare să fie arsă la evenimentul ce va urma, cel de 25 ani de Geocaching în România.

Și bineînțeles că ai putea spune “Ce o fi fost în capul ei? Ce e atât de special la niște pietre? “ – anticipez acest gând și vreau să ofer o mică explicație – m-am gândit la cât de frumoasă și specială e comunitatea de geocaching din țara noastră. Ca și pietrele de diferite mărimi, unii membri sunt cu vechime în spate, cu mii de cutii și experiențe , iar alții sunt la început de drum, însă plini de entuziasm. Consider că tocmai diversitatea e farmecul acestei comunități.

          Mă bucur enorm că sunt o mică pietricică din tot muntele de oameni de pe acest Glob, sunt recunoscătoare pentru toate clipele frumoase de până acum, sunt norocoasă să cunosc atâția oameni deosebiți și sunt curioasă de tot ce va urma!

          Cum această lumânare nu e un obiect pe care îl voi putea purta zilnic după mine, va fi transformată într-un breloc, cu acel cod trackable dăruit de Radu C, despre care vă spuneam mai devreme – pe acela îl veți descoperi doar când ne revedem fizic-  e o geo-lumânărică despre oameni, amintiri și emoții .

          Ca și încheiere, mulțumesc tuturor celor ce m-au inspirat și m-au ajutat să fac așa ceva! Dacă ai ratat evenimentul de 20 ani, aștept să ne vedem la cel aniversar de 25, să aprindem flacăra acestei lumânări împreună! 😊

Dacă dorești să descoperi codul lumânării, poți căuta CV2ERH – e felul meu de a-ți mulțumi pentru citirea acestui articol!

Leave a Reply