Blog Geocaching Romania

GeoQuest: Vânătoare de comori cu ajutorul GPS-ului (alba24.ro, 2018)

La Alba Iulia va avea loc, în perioada 10 – 13 august, cea de-a X-a ediție a GeoQuest Transilvania, un joc bazat pe poziționare GPS. La evenimentul care va avea ca temă „100 de ani de România, 10 ani de Geocaching” vor participa vânători de comori (geocacheri) din diferite părți ale țării și din străinătate.

Geocaching este un joc bazat pe poziționare GPS ce constă în găsirea unor cutii cu „comori” numite geocache-uri (sau cache-uri) care sunt ascunse la anumite coordonate geografice. Totul este înregistrat pe site-ul geocaching.com unde pot fi văzute coordonatele cutiilor (cache-urilor) ascunse în toată lumea. Un cache obișnuit este de fapt o cutie mică, închisă ermetic, ce conține un carnețel sau o coală de hârtie numită logbook. Cutiile mai mari pot conține diverse jucării sau lucruri de mică valoare care se pot lua de găsitor, dacă sunt înlocuite cu altele.

Geocaching-ul este similar cu un joc vechi de 150 de ani care folosește indicii și trimiteri la repere din povești și a fost conceput la la 1 mai 2000 după eliminarea restricțiilor privind folosirea GPS-ului, la 1 mai 2000.

În acest an, GeoQuest-ul național se va desfășura la Alba Iulia, în luna august. Organizatorii evenimentului  sunt jucători voluntari din diferite zone ale țării.

„Ei, dragi geocacheri, anul acesta este unul special. Sărbătorim 10 ani de GeoQuest și totodată 100 de ani de la Marea Unire. La așa sărbătoare, locul ideal pentru a avea GeoQuestul de anul acesta este chiar Alba-Iulia.

Nu încape îndoiala că județul Alba este plin de peisaje de poveste. Lacuri, munți, cascade, peșteri, cam tot ce ți-ai putea dori; toate însoțite de istoria timpului, cât şi de legendele create.

Printre aceste minuni ale naturii se numără: Vânatoriile Ponorului, ghețarul de la Scărişoara, Huda lui Papară, cheile Râmeţului, vestita Roșie Montană şi multe alte locuri pe care le veți descoperii participând la evenimentul nostru.

Nu i-am uitat nici pe cei cărora iubesc orașul și drumurile asfaltate – pentru ei avem tot felul de locaşe și cetăți care mai de care mai vestite prin frumusețea lor. Iar dacă simțiți că vi s-a uscat un pic gâtul, Drumul Vinului vă va stinge setea (pentru șoferi, setea va fi stinsă de apele reci ale izvoarelor).

Încă de pe acum îi avertizăm pentru cei care vor să ne onoreze cu prezenţa că nu vor pleca la finalul evenimentului nemultumiţi!

Vă așteptăm în perioada 10.08 – 13.08.2018 la Alba-Iulia pentru a participa la a 10-a editie de GeoQuest!

Înscrierile se fac pe pagina evenimentului https://coord.info/GC7KQ0N cu un Log (comentariu) ”Will attende!”„

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Articol preluat din ziarul alba24.ro.

Leave a Reply