15 Ani de Geocaching in Romania
Acest eveniment a fost unul dintre cel mai asteptat de comunitatea geocacherilor, prin simplul fapt ca este primul eveniment national din acest an! Iesirea noastra din perioada de hibernare, gongul pe care il asteptam pentru deschiderea pentru celelalte evenimente!
A fost un eveniment ce a avut loc pe o perioada de 3 zile la Bran, locul in care s-a publicat primul geocache din Romania pe data de 01.04.2001 de TeamRomania, http://coord.info/GC5D8 ! Aici mentionam ca pe data de 01.04.2016 primul event care deschide intalnirea noastra a fost publicat de faimosul si inegalabilul Garu! Cred ca i-a fost destul de greu sa sa publice acest event, mai alest ca este incepator la asa ceva!(Specific ca specialitatea lui Garu este sa critice, nu sa publice eventruri!)
Garu a tinut sa se intalneasca cu noi ca sa ne reaminteasca din punctual lui de vedere ca Reviewer, cum sa publicam cutiile correct, cum sa fim atenti la micile greseli care ne scapa la publicarea cutiilor, etc…
Cu cat ne apropiam de o ora tarzie in noapte , entuziasmul iesea la iveala impingandu-ne pe fiecare spre “vanatoare”, tinta fiind Dracula Castle. Uite asa ne-am luat inima in dinti si am pornit noapte in cautarea mormantului din spatele curtii lui Dracula!
Dupa un drum putin cam anevoios ajungem in locul in care se presupune a fi ingropata “comoara” lui Dracula, cautand indicile date de TeamRomania prin geocaching.com gasim si “comoara” mult cautata la noi in tara, avand la momentul de fata peste 70 de favorite! O adevarata sarbatoare!!!! Dupa peripetiile drumului spre cutie si aventura cautarii acesteia, terminanduse in flesh-urile aparatelor de fotografiat ,flesh-uri pe care chiar si Bollywood-ul le-ar fii invidiat.Toata sedinta a fost sustinuta de glume si presupuneri despre “ce ar fi” si “daca ar veni” si dragul nostru de “Vlad ” la intalnire………nu a fost langa noi, dar ne-a privit de la geamul camerei din castel , de asta suntem siguri! Gustul aventurii abia se instalase, asa ca ia ghiciti ce… Am plecat spre o alta cutie Secret Fountain http://coord.info/GC2PRDJ aici tin sa il citez un geocacher : “Am plecat de la ‘ mormântul’ lui Dracula, am mers pe coamă, în concertul produs de lătratul tuturor câinilor din Bran, am ocolit niște garduri de sârmă ghimpată, am coborât în vale și am căutat din copac în copac această cutie. Un lucru nu tocmai simplu când e trecut de miezul nopții, dar când ești însoțit de un grup de geocacheri determinați să se semneze în logul ăla, nimic nu e greu. “ Noi credem ca este tot ceea ce conteaza in aceasta comunitate!
A doua zi dupa micul dejun fortele se mobilizeaza, se pregatesc cutii, logbook-uri, pixuri, woodcoinuri ptr mentenanta cutiilor existente, inlocuirea celor lipsa si plantare de cutii noi.
Geocacherii se impart pe grupe si pornim la drum! Zonele in care s-au plasat cutiile sunt parca rupte din file de poveste, munti ca ai nostril nu stiu daca mai gasim pe undeva, de aceea recomandam aceasta zona tuturor cunoscutiilor indiferent daca sunt geocacheri sau nu. Toate grupele si-au atins obiectivele, ceea ce inseamna ca obiectivul principal al acestui eveniment a fost atins cu succes!
Drep urmare ne indreptam spre “Dejunul in Famile” un moment pe care toti l-am asteptat dupa o lunga plimbare prin munti! Momentul acela cand toti suntem pe deplin satisfacuti!
Cu cat se apropia seara, apareau si entuziastii geocacheri la HQ pentru a participa la evenimentele propuse ptr acea seara! Seara a inceput cu premierea geocacherilor care au participat la divere activitati in cadrul comunitatii sip e aceasta cale vreu sa le multumesc pentru implicarea lor in activitatiile comunitatii de geocaching, fara ei si fara viziunea lor ptr acest joc nu cred ca s-ar fi ajuns pana aici!
Discutiile aceste seri continua cu prezentarea AGeR si a proiectelor lor! Cred ca majoritatea va intrebati ce este AGeR, ei bine, este forma legala in care ne organizam noi ca si comunitate Asociatia Geocaching Romania. Asociatia ajuta comunitatea de geocaching sa avanseze, sa marim numarul geocacherilor din tara, nr de cutii precum si calitatea lor, facilitatea comunicarii intre geocacheri. Munca din spatele fiecarui eveniment si proiectele care sunt in desfasurare in cadrul asociatiei sunt posibile datorita voluntariilor din cadrul ei! Va multumim pentru toata munca depusa in aceste proiecte! Vorbind de proiecte si asociatia in sine este un proiect, tinut in frau de Mioritics, cel mai de gasca geocacher, el este creierul acestei operatiuni complexe, el impinge comunitatea spre lucruri mari. Cuvinte de lauda la adresa lui se gasesc cate vreti, este singurul geocacher care ne-a criticat frumos si constructive cand am gresit si ne-a laudat cand am facut bine! Sincer, as prefer de la el criticile decat laudele, sunt mai constructive! J Felicitari Mio pentru ceea ce ai realizat pana acum si speram sa fi alaturi de comunitatea noastra cat mai mult posibil!
Uite asa a venit si ultima zi din cadrul eventului 15 Ani de Geocaching in Romania. Este ziua in care participam la CITO (Cache In Trash Out)! CITO este acel moment in care comunitatea noastra de geocaching isi arata prezenta in acel loc, prin curatarea unei zone propusa de cei care organizeaza eventul! Este modul nostrum de a multumii organizatorilor si mamei natura pentru locurile frumoase pe care ni lea aratat pe parcusul eventului! La incheierea acestui event ne luam la revedere de la prietenii nostrii geocacheri si pornim spre casa, cu speranta ca o sa ne revedem cat de curand!
Cu riscul de a ma repeta, multumim inca odata lui Mioritcs si Asociatiei AGeR, pentru acest weekend minunat pentrecut la Bran! Cu efortul depus de voi acest eveniment a fost un real success!
MULTUMIM!!
2 Responses
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.
Pingback : Evenimentele anului 2016 | Geocaching Romania
Foarte utile articolele.
Eu sunt geocacher ocazional si încă nu am investit intr-un dispozitiv profesionist asa ca folosesc aplicatia Android ‘c:geo’, am adăugat hărți offline urmand tutorialul: http://www.cgeo.org/faq.html#osm , si gata.
Câteva link-uri utile : https://www.geocaching.com/guide/default.aspx și desigur: http://www.geocaching-romania.ro/ce-este-geocaching/
Poate ca ar fi util un articol cu Tips and Tricks pentru viitorii geocach-eri. Ce aplicații recomandați, ce trebuie sa aiba un geocacher in rucsac …
Ce ziceți ?