Propuneri locații cache-uri pentru Vrancea

Acasă Forums Propuneri locuri pentru Geocache Moldova Vrancea Propuneri locații cache-uri pentru Vrancea

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #6194
  slv
  Keymaster

  1.
  Titlu – Muzeul Vrancei
  Locație – centrul orașului Focșani
  Info – Muzeul a fost înființat în anul 1931, în Focșani, și inițial se numea Muzeul Regional al Putnei și cuprindea o secție etnografică, unde erau expuse obiecte ce prezentau tradițiile, portul și obiceiurile vrâncenilor. De-a lungul timpului însă, acestuia i s-au adăugat secții noi, motiv pentru care, în anul 1994, muzeul a primit denumirea actuală. Printre cele mai importante secții ale sale se numără: secțiile de Istorie și Arheologie, Etnografie și Științele Naturii, din Focșani; mausoleele din localitățile Focșani, Mărăști, Mărășești și Soveja și casele memoriale ale poetului Alexandru Vlahuță, din Dragosloveni și a lui Moș Ion Roată din Câmpuri.
  Categorie – Muzeu
  Link-uri – muzeul-vrancei

  #6195
  slv
  Keymaster

  2.
  Titlu – Casa Memorială „Moș Ion Roată
  Locație – comuna Câmpuri
  Info – Situată în comuna Câmpuri, din județul Vrancea, Casa Memorială Moș Ion Roată este un alt obiectiv turistic ce merită vizitat. Moș Ion Roată a trăit între anii 1806 și 1882 și a fost un țăran vrâncean, deputat în Divanul Ad-hoc al Moldovei (1857) și un susținător al Unirii Principatelor Moldova și Valahia și al reformelor agrare din acea perioadă.
  Muzeul a fost inaugurat la 24 ianuarie 1959, cu ocazia Centenarului Unirii Principatelor, în casa țărănească în care a locuit Moș Ion Roată. Muzeul este amenajat în două încăperi, unde pot fi admirate obiecte ce au aparținut lui și familie sale, precum și obiecte și documente ce prezintă viața socială și atmosfera epocii în care a trăit acesta.
  Categorie – Muzeu
  Link-uri – wikipedia

  #6196
  slv
  Keymaster

  3.
  Titlu – Podgoriile Panciu – Hrubele Domnesti
  Locație – localitatea Ţifeşti
  Info – Vrancea este recunoscuta pentru vastele sale podgorii. Doua localitati sunt des vizitate de pasionatii de vinuri: Panciu -Hrubele Domnesti si Odobesti – Beciul Domnesc. Podgoriile au ajuns sa fie cunoscute si pe plan international, iar cei care se ocupa de ele permit turistilor sa viziteze aceste locuri.
  Categorie – Viticol
  Link-uri – https://www.casapanciu.ro/despre-noi

  #6197
  slv
  Keymaster

  4.
  Titlu – Odobesti – Beciul Domnesc
  Locație – localitatea Odobeşti, judeţul Vrancea, la doar 14 km de orașul Focșani.
  Info – monument istoric datează din secolul XIV, din timpul domniei lui Ştefan cel Mare. În 1834, domnitorul Mihai Sturza, intrând în posesia a peste de 200 de hectare de viță de vie, a devenit și proprietarul ruinelor a două crame de piatră. Una dintre ele era Beciul Domnesc. A fost renovată și consolidată între anii 1834-1849. Constructorul cramei, Asanache Panfil, a gândit un loc perfect pentru învechirea vinului. A fost folosită piatră poroasă adusă de pe Milcov. Deasupra intrării în cramă se află o piatră inscriptionată cu litere chirilice, alături de emblema Moldovei, capul de bour și steaguri, simboluri care atestă vechimea cramei.
  Categorie – Viticol
  Link-uri – https://www.revino.ro/crama-beciul-domnesc-monument-istoric-vincon-vrancea-a237.html

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.