Ce este geocaching?

Ce este geocaching?

Geocaching este un joc bazat pe poziționare GPS. Jocul constă în găsirea unor cutii cu ‘comori’ numite geocache-uri (sau cache-uri), care sunt ascunse la anumite coordonate geografice. Totul este înregistrat pe site-ul www.geocaching.com unde pot fi văzute coordonatele cutiilor (cache-urilor) ascunse în toată lumea. Un cache obișnuit este de fapt o cutie mică, închisă ermetic, ce conține un carnețel sau o coală de hârtie numită logbook. Cutiile mai mari pot conține diverse jucării sau lucruri de mică valoare care se pot lua de găsitor, dacă sunt înlocuite cu altele.

Geocaching-ul este similar cu un joc vechi de 150 de ani care folosește indicii și trimiteri la repere din povești. Geocaching-ul a fost conceput la scurt timp după eliminarea restricțiilor privind folosirea GPS-ului, la 1 mai 2000.

 

Cum se joacă?

La modul cel mai simplu, geocaching-ul necesită acești pași:

  1. Crează-ți gratis un cont pe geocaching.com;
  2. Accesează site-ul și aruncă un ochi pe hartă (sau folosește funcția de căutare) pentru a identifica cele mai apropiate cache-uri;
  3. Caută cache-ul:
    • Introdu în GPS coordonatele cache-ului ales și pornește în căutarea lui sau;
    • Descarcă una din aplicațiile pentru mobil și folosește smartphone-ul pentru a naviga până la cache;
  4. O dată găsită cutia, semnează-te în jurnal și apoi pune geocache-ul unde l-ai găsit.
  5. Intră înapoi pe site (sau în aplicația mobilă) și împărtășește cu restul căutătorilor experiența ta și eventualele fotografii.

Sunt multe alte nivele ale jocului. Du-te pe https://www.geocaching.com/guide/default.aspx; selectează limba română din partea de jos a paginii și o să găsești mult mai multe detalii.

GeoQuest7.Navodari_11  _pun4699  2009.08 -- GeoQuest1 Sighisoara 22

Asociația Geocaching România

Am creat o asociație pentru a vă îndruma primii (si următorii) pași în lumea geocaching. Mai multe detalii despre asociație aici.

logo     first romanian geocoin side 2 first romanian geocoin side 1   tgq    logo   tgq2009

 

Unde găsiți comunitatea geocaching din România?