Mr. Erikusz ne invata cum poti publica un earthcache
Erik: Dupa 5 luni de munca si asteptare pana la urma s-a publicat primul meu earthcache. Am ”ascuns” anul trecut iar s-a publicat astazi. A fost trimis inapoi de vreo 4 ori cu diferite ”erroare”! Intre timp era si un schimb de reviewer,(de aceea nu se intampla nimic cu eartcacheul timp de 2-3 luni) acum avem si in Europa un reviewer pt eartcacheuri (GeoAwareEU1).
Mioritics: Super! Felicitari pentru perseverenta. Acum ca ai aflat ‘reteta succesului’ – impartaseste-o si cu ceilailti: ce gen de informatie trebuie sa incluzi ca se eviti o discutie lunga?
Erik: Salut Mio! ‘rețeta succesului’ este perseverența cum ai zis mai sus. In primul rand trebuie sa stiti ca la earthcacheuri trebuie o permisiune de la cineva sa pui o cutie adică trebuie sa trimit reviewerului un nume și un număr de telefon.Eu am dat numărul consiliului județean.(nu se verifica).
In al doilea rând trebuie sa ai o descriere geologica despre locație și întrebare legate de geologia locației (se trimit răspunsurile reviewerului ca si lui garu când publici un puzzle) Eartcacheul trebuie sa te învețe ceva despre geologia locație. Trebuie sa menționez ca eu am un beneficiu, sunt maghiar. Este un beneficiu fiindcă articolele (de exemplu la pietrele sferice) nu prea găseam în limba romana sau în limba engleze. Da erau articole despre locație, cum arata locul…etc, dar nu era geologie, și nu era scris în vreo 3-4 pagini. Mi-a venit idea s-o traduc articolul în limba engleza (cu google translate, grammar checker si bineînțeles cu mintea mai ales) fiind ca reviewerul sa nu găsească sursa, iar apoi din limba engleza fiindcă au trecut vreo 4-5 luni si m-am inspirat din mai multe surse nu am mai găsit sursa în limba maghiara și eram nevoit s-o traduc doar din limba englaza în romana. (In viitor probabil o sa fie mai ușor fiindcă o sa am cele doua texte și o sa traduc din textul original în romana).
Inca un lucru nu trebuie sa te duci neapărat sa te duci la locație ca sa poți publica un eartcache, fiind vorba despre o cutie virtuala, eu zic ca degeaba te duci poți sa te duci de 1000 de ori dacă nu poți sa faci descrierea si întrebările si nu poți publica cutia. In România sunt mai multe eartcacheuri puse de străini care probabil nici nu au fost pe acolo.