Blog Geocaching Romania

Amintiri din copilărie.

Poate v-am povestit deja că eu am auzit şi am practicat geocachingul de prima oară în 2011, official am început în 2013 când eram în excursie pe Transalpina cu Chrys, Noemi şi Kary mi-a venit în minte că era jocul cu căutat comori, dar nu am putut descărca aplicaţia acolo în munţi şi am reuşit s-o descarcam doar când am ajuns acasă, apoi ne-am făcut accounturi. Eu mi-am făcut 1 iulie, 2013. De atunci pot să zic că mi s-a schimbat un pic viaţa.

1

Acum hai să ne întoarcem în 2011, când tatăl meu cumpărase un telefon nou, era un iphone 3gs a căutat softwaruri de gps, şi accidental a găsit programul geocaching. L-a descărcat şi la deschis , a observat că sunt nişte puncte verzi pe hartă. Când s-a dus la pedalat în pădurea Hoia a reuşit să găsească un punct verde. Era vară şi eu cu Chrys eram la bunici în Ungaria, după ce am ajuns acasă am făcut primul DNF la cutia lui Airlink (Firewall) această cutie am găsit-o în 2013 împreună cu Don Olivio, brusc după ce l-am cunoscut. Don Olivio era primul geocacher pe care l-am cunoscut. Era o cutie cam de 60m de la casa mea şi am iesit fiecare seară  s-o caut, am facut vreo 5 DNF-uri şi am scris pe google Lupa Capitolină geocaching pentru hinturi, accidental am găsit blogul lui Kiss Olivér aka Don Olivio, el l-a găsit deja cred că acesta era prima cutie găsită de el. Prima dată am scris pe blogul lui, apelând pentru hinturi la cutie iar el a venit cu ideea  să vină cu mine să ma ajute, l-am sunat şi ne-am întâlnit la Lupa Capitolină iar apoi la cutia Firewall. Ambele cutii exista încă. După ce ne-am cunoscut am pleacat la Tîrgu Mureş, era primul geoquest la care am participat.

15

În fine să vedem ce s-a mai întâmplat cu mine în 2011. Făcusem primul meu DNF la firewall ,iar în zilele următoare am făcut o mica tură cu tatăl meu pe Feleac  cu bicicleta, ne-am dus până la Observatorul Astronomic de la Feleacu cu maşina şi de acolo cu bicicletele. Am găsit două cutii una traditională la pietrele sferice, GC1D6EK – cutia lui Peter care nu mai există în zilele noastre, am găsit coordonatele acestei cutii şi am revenit s-o găsesc în 2014, mi-am amintit că am mai fost pe aici în 2011 dar cutia nu am mai găsit-o doar punga ruptă.  Cealată cutie găsită era cutia lui dadfac Cluj Old Bobsled care am găsit-o de trei ori , odată în 2011 cu tata şi  încă o dată cu tata în 2013, am mai găsit şi în 2014 cu Chrys , Kary si Noémi.

8

În 2011 mai avusem momente semnificative. Făceam o excursie cu familia la Praid. De la Praid ne-am dus pe Bucin unde am găsit împreună cu Chrys şi familia mea o cutie. (Bucin Peak). Era prima cutie care am găsit-o împreună cu Chrys10. În următoarea zii am făcut un DNF , am mers pe jos de la Praid până la cutia Rabsone fortress. Am făcut o urcare bruscă pe un deal şi nici cutia nu am găsit , am căutat foarte mult. Eram foarte dezamăgit şi obosit, am clătorit 8km pe jos şi nici comoara nu am găsit-o, pentru mine atunci era foarte mult 8km, eram un copil gras tipic evadat din faţa calculatorului. Mai făceam o mica excursie la Lacul Ursu, unde am găsit cutia Salt lake with Bears. (Cutiile Bucin peak și Salt Lake with Bears exista și în zilele noastre.).  Ne-am întors acasă la Cluj şi a venit o mică pauză de 2 ani în geocaching, pe 1 iulie 2013 s-a născut userul Mr. Erikusz. în 2011 s-a jucat tatăl meu şi m-a obligat şi pe mine să mă duc la căutat. În zilele noastre eu îl trag pe tatăl meu să vină la căutat.

Leave a Reply