Cum sa public un geocache

Acasă Forums Geocaching Cum sa public un geocache

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #5319
  slv
  Keymaster

  Salut,
  Ma gândeam sa public si eu un geocache, ca tot am ajuns la 100 găsite, dar nu prea am găsit tutoriale în limba română.
  Poate găsim un geocacher binevoitor care sa publice un astfel de articol pe acest site.

  Ma aștept la câteva sfaturi, ce m-ar interesa pe mine ca locuitor în România:
  – de unde pot procura magneți si ce tip recomandați in funcție de dimensiunea cutiei. Am văzut pe net recomandări pentru Magneti Neodymium dar nu ma pricep ce dimensiuni si ce putere este recomandata de exemplu pentru o canistra de film de 35 mm. Ar fi excelent dacă ați recomanda magazine. Am găsit ceva pe okazii, neomagnet, hober.

  – de unde pot procura in România cutii gen tub canistră de film de 35mm, pico tube, preform PET dar și zipbags.

  – generator de log-uri am găsit pe site-ul geologgers

  Dacă am înțeles bine, trebuie sa specific dificultatea, dimensiunea și terenul, iată ce informații ce am găsit pana acum pe net:

  – Dificultate: cât de bine este ascuns, Easy: îți ia sub 5 minute să îl găsești.

  – Dimensiunea cacheului: Micro sau XS – au mai puțin de 100 ml, reprezintă o canistră de film de 35 mm, un Pico Tube (Microtube), preforme din PET (polietilen tereftalat) sau chiar un nanocache, conține de obicei doar logbook-ul, Small – 100 ml sau mai mare dar mai mic de 1 litru, poate fi un tub de pastile, o cutie de plastic (caserolă), Regular: 1L sau mai mare dar mai mic de 20L, un container din plastic de dimensiunea unei cutii de pantofi, Large poate fi o găleată de 20 litri sau mai mare.

  – Terenul: unde a fost ascuns (cât de greu este de ajuns la cache), valoarea 1 înseamnă că este ușor accesibil iar pentru 5 trebuie să te cațeri sau chiar să faci scufundări în mare.

  Link si video util pe site-ul oficial: geocaching.com/play/hide

  De asemenea, ma aștept sa găsesc in articol câteva Tips and tricks.

  Mulțam.

  #5327
  mioritics
  Keymaster

  Salut Mihai,

  Nu avem inca un astfel de articol, insa idea este foarte buna – o sa scriem unul cat de curand.

  Pana atunci o sa incerc sa raspund punctual la ce ai intrebat
  – magneti: recomand magnetiputernici.ro . Sunt partenerii asociatiei geocaching romania. tot timpul am luat de la ei magneti de calitate la preturi bune
  – zipbag: eu am luat de la Auchan, raionul de papetarie
  – cutii de film: poti cere de la magazine mai mare care (inca mai) devolopeaza filme, nu cred ca se gasesc de cumparat. Preform iti pot da eu cateva, pico cutii – zicea ceva danal70 de un magazin in ro care vinde cutii…insa nu mai gasesc link-ul
  – loguri …ar cam trebui sa avem si noi ceva online

  Dificulatea si terenul: le poti alege si in functie de ce ai gasit pana acum + exista o explicatie pe site oficial link. Insa nu este atat de important sa fii exterm de pricis cand pui valorile, trebuie doar sa intelegi principiu general
  Dimensiunea – este cam cum ai scris tu mai sus

  tips’n’tricks …aici ar putea fi scrise zeci de randuri. M-as rezuma in a-ti recomanda sa te gandesti la cutiile care ti-au placut mult. Incearca sa aduci din spiritul ala si in cutia ta. Log-urile celor care o vor gasi sunt indiciul cel mai bun daca ai reusit sau nu. Su apoi…oricum mai poti ascunde si a doua, a treia, etc cutie …in care sa pui in practica feedback-ul primit la prima.

  Seara buna,
  Mioritics

  #5334
  slv
  Keymaster

  Multumesc pentru răspuns.
  Pentru un Pico tube, care am auzit ca se mai numeste Eppendorf Tubes, ce tip de magneți ați recomanda ? discuri, cuburi de neodium sau ferita ? cam ce dimensiuni ați recomanda ? 2 de 5 mm sunt suficiente pentru un Pico tube ?

  #5335
  Mr. Erikusz
  Participant

  Salut Mihai,
  Aici poti cumpara magnetii. Acesta este cel mai bun magnet care tine foarte bine Tuburile eppendorf. Este recommandat sa il pui intr-un tub termo sa pui magnetul inauntru si il inchalzesti. Tubul se micsoreaza iar magnetul se prinde de ea.

  • This reply was modified 7 years, 1 month ago by Mr. Erikusz.
  • This reply was modified 7 years, 1 month ago by Mr. Erikusz.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.