Blog Geocaching Romania

#5 – Februarie 2016

 

Geocaching Romania LogoGeocaching.com Logo

Instagram YouTube channelYahoo email listFacebook Group

GEOCACHING ROMÂNIA

Newsletterul Oficial #5

 

1. In loc de introducere

banner event 15 aniLume, lume…pe 1 aprilie 2016 se fac 15 ani de la primul geocache publicat in Romania . Va invitam cu mic cu mare la un eveniment de sarbatoare al comunitatiii geocaching din Romania: 1-3 aprilie 2016. Nu va fi o invazie de cutii noi, vom sta mai mult la povesti, ne vom aduce aminte impreuna de momentele …unice..din istorie, vom reinvia cutii deosebite plantate la evenimentul de 10 ani, vom da premii si …voie buna. Va asteptam cu drag in numar cat mai mare.

2.Asociatia Geocaching Romania aka AGeR

AGeR este Asociatia Geocaching Romania, un ONG creat in 2012 cu scopul de a ajutacomunitatea geocaching din Romania. Ne propunem sa fim structura in jurul careia sa organizam ‘miscarea’ geocaching de pe plaiurile mioritice. Ne-am dori sa facilitam comunicarea intre geocacherii din Romania, sa crestem media de cutii ascunse, dar sa incercam si cresterea calitatii lor, sa atragem si sa pastram activi cat mai multi ‘jucatori’. E clar ca singuri nu putem face asta, asa ca avem nevoie de sustinerea si implicarea voastra! Mai multe amanunte pe pagina web a asociatiei (tot aici scrie cum va puteti inscrie in asociatie)

3.Premiantii lunii ianuarie 2016:

biciclaru

Geocacherul lunii: Biciclaru

Bogdan s-a apucat de geocaching de 5 ani si un pic. Are o medie de cutii gasite incredibila 1.135 cutii/pe zi. Mai multe de jumatate din cele 2500+ cutii gasite sunt din Romania. Nu l-am nominalizat aici pentru aceste cifre de invidiat (insa e de mentionat ca e mare amator de statistici), ci pentru modul ‘profesionist’ in care trateaza geocaching. Va invit sa cititi log-urile lui care sunt departe de clasicul ‘TFTC’, citidu-le ai un indiciu clar despre starea cutiei si cum ar putea arata experienta ta daca ai cauta aceasi cutie. Mi-a placut mult si faptul ca Bogdan a tinut sa sarbatoreasca cei 5 ani alaturi de noi cu o serie de cutii de exceptie (Herastrau letterbox, I hate nano si I love geocaching). O alta masura a pasiunii este si faptul ca in ziua in care s-a nascut David (primul copil dintr-o mare serie de geocacheri) a aparut un cont pe geocaching.com  & o cutie deosebita. Felicitari Bogdan pentru tot ceea ce faci pentru comunitatea romaneasca de geocaching!

Antique Thought

Cutia lunii: Antique Thought 

O cutie venita din negura timpului – asta si pentru ca jumatate din log-uri
sunt inaintea lu’ garu 😉 Va invit sa cititi ce au scris cei care au gasit-o. Nu cred ca exista nici un dubiu ca este una din cele mai ‘tari’ cutii din oras. Eu unul am vazut poze si filmuletze din timpul ‘aventurii’ – am ras cu lacrimi. Cele 21 puncte favorite confirma valoarea si experienta deosebita a celui care se incumeta sa afle “ce anume poate sa lege pe marii invatati ai antichitatii, cum ar fi Esop sau Arhimede, de era jocurilor de calculator” (Speram pe aceasta cale ca-l vom incuraja pe Dan s-o repuna in functiune vara asta)

Leap Day

Evenimentul lunii:  Leap Day 

Entuziasmati ca anul acesta au o zi in plus pentru geocaching (sau ca pot ‘vana’ 2 suveniruri dintr-un foc), cautatorii de comori s-au mobilizat si au facut 5 evenimente in aceeasi zi – 29 Februarie. Unii au ales sa bea un coctail pe malul marii, in Iasi s-a preferat mall-ul, in Sibiu a fost o incercare de workshop cu ceva succes (s-a dublat numarul participantilor la evenimente), si Cluj-ul a mimat un workshop insa acolo geo-drink-ul are radacini adanci si le e greu sa se desprinda. Bucuresti-ul a reeditat o idee de succes de acum 4 ani – un evenniment dedicat cutiilor de tip ‘mister’. Participarea a fost mult peste asteptari (30 de participanti). Discutiile au fost incinse si s-au intins tarziu in noape. Parerile despre acest tip de cutii sunt impartite (va invit sa cititi log-urile), insa unul merita reprodus integral: “Am concluzionat ca trebuie sa fac un master de IT plus ceva cursuri suplimentare de programare ca sa dezvalui un mister” . De remarcat si reaparitia ‘dinozaurilor’ pe care-i (tot) asteptam sa se reintegraze.

Geocachingtoolbox

Linkul lunii: http://www.geocachingtoolbox.com/

Am ales acest link pentru ca il consider un bun punct de plecare in rezolvarea cutiilor de tip ‘mister’ (si de ce nu si in crearea lor). Asteptam pe adresa redactiei si alte link-uri utile pe care le punem include in numerele viitoare ale newsletter-ului si in noua versiune a site-ului (geocaching-romania.ro).

4. Geocaching Romania in media

(sectiune in care o sa incercam sa aducem in fiecare luna ceva din istoria geocaching-ul romanesc, asa cum a aparut el in media de-a lungul timpul)

Pentru luna aceasta scoatem din arhiva un reportaj despre “Cautatorii de comori” difuzat in 2011 in cadrul emisiunii “In Premiera” a lui Carmen Avram. Din distributie: DanAL70Hard-RockMioritics

5. Redirectioneaza cei 2%:

Despre Asociatia Geocaching Romania am tot povestit in ultima vreme. Puteti vedea pe pagina de web ce am facut si ce ne propunem. Daca v-am convins cu realizarile si proiectele noastre, va invitam acum cu cei 2% din impozitul catre stat, bani ce sunt redirectionati automat daca voi nu alegeti unde sa-i ‘investiti’. Am pus aici formularul pentru 2015. Va multumim!

6. Lista cutiilor noi din ultima luna

31 cutii noi in luna februarie – grupate in urmatorul bookmark  (+20 fata de ianuarie; deci … se poate! Felicitari)

7. Lista evenimentelor anuntate in urmatoarea perioada:

– Mar 25 [Bucuresti] Workshop Geocaching Romania ep.5
– Apr 01 [Bran] 15 ani de Geocaching in Romania
– Apr 03 [Bucuresti] BCC Meet & Greet in Romania
– Apr 09 [Bucuresti] Meet the Norwegians in Bucuresti
– Apr 23 [Pitesti] The tulip (geo) (board) games

8. Lista tuturor cutiilor din Romania:  link   

9. Implicare activa:

Vreti sa va implicati la redactarea acestor gen de mailuri? Aveti idei/propuneri/comentarii despre cum am putea face mai bun/interesant/atractiv acest buletin informativ? Contactati-ne va rugam la adresa:  geocaching.ager@gmail.com

 

Te-am adaugat noi in lista celor care primesc acest buletin informativ lunar. Daca nu vrei sa-l mai primesti, trimite te rog un mail la contact@geocaching-romania.ro cu subiectul ‘dezabonare’.

 

 

 

Leave a Reply